حبيت اقولكم على طريقة
رز بالدجاج اتعلمتها من ماما ماشاء الله روعة وشكلها حلو وبسيطة
انا عملت نص دجاجه الدجاج يكون مقسوم بالنص وبالجلد وننقع كوبين رز بسمتي
ونقطع بصله كبيره شرائح وطماطم كبيرة كمان شرائح ومكعب مرقة الدجاج وفلفل اسود
وهيل مطحون وكمون وكركم وملح
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]نجيب القدر ونحط فيه ملعقتين اكل زيت
ونحط الدجاج الجلد من تحت والعظم على فوق
كده بالظبط
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]ونرش فوقها شوية من البهارات ونرص عليها شرائح البصل وفوقها شرائح الطماطم
ونرش عليهم باقي البهارات والملح
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]ونحطه على نار عاليه اول مانسمع صوت الزيت نهدي النار
ونغطيه مايحتاج ماء البصل والطماطم والدجاج حاينزلوا ماء وبعد نص ساعة ندوب
نص مكعب مرقة الدجاج في ربع كوب ماء ونضيفه للدجاج ونسيبه ربع ساعة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]نسلق الرز
في ماء ونحط ملعقة زيت وعود قرفة و2قرنفل و2 هيل ونص مكعب المرقة وملح
لما يستوي بدون ماينهري ونحطه على الدجاج ونكون ناقعين شوية زعفران في ماء ورد
ونرشه على الرز طبعا الزعفران وماء الورد حسب الرغبة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]ونقطع حبة فلفل رومي صغيرة قطع كبيره ونغرزها في الرز وقرن فلفل
ونغطيه وندخله الفرن على حرارة متوسطة من ثلث الى نص ساعة
ونخرجه ننقلبه في صحن التقديم وحايكون شكله حلو ومرتب
وطعمه حاتعرفوا لما تجربوه
والف هنا وصحة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]