منتدى دار الأسرة
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


الموقع الشامل للاسرة
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخولدخول

 

 الكانيلوني

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
أم إيـــاد
ஜ ❤ الإدارة ❤ ஜ
ஜ ❤ الإدارة ❤ ஜ
أم إيـــاد


انثى
۾ـشـٱڒڳـٱٺـيـﮯ : 6051
تسجيلـے : 06/06/2011
الإقامَهے : الكانيلوني Ma10
وظيفَهے : ربة بيت
الاذكار : الكانيلوني Throhan105n
الأوسمهے : الكانيلوني 6000m10

الكانيلوني Empty
مُساهمةموضوع: الكانيلوني   الكانيلوني Empty2012-05-07, 08:57

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

نبدأ الاول في عجينة الكانيلونينفس مقادير عجينة الكريب1 كوب دقيق1 كوب لبن1 بيضةملح و فلفلو نضربهم كلهم مع بعض في الخلاط علشان مايكونش في حاجة مكلكعهو في طاسه تيفال صغيرة نمسحها بشوية زيتو بالكبشة ننزل فيها من العجين مقدار ما يملاء قعر الطاسهو لما تبدأ الجوانب في الارتفاعنقلبها علي الوجه الاخرولما يبدأ يتلون هو الاخر نشيله في طبق و هكذا حتي تنتهي الكميةالحشوات بأهعندنا الحشوة العادية اللي هي حشوة اللحم المفروم(لحم مفروم معصج عادي)



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]







في طاسة بنبشر بصلة كبيرة خشن و نحط عليها شوية زيتو نقلب لحد ما البصل يذبلو بعدين نحط اللحم المفروم(نصف كيلو)و نقلب كويس علشان اللحم ما يتكتلشو نهدي النار و نسيبها لحد ماا اللحم المفروم يستوي و يتعصجو ممكن بعد ما الحم يستوي نبشر عليه جزر بيدي طعم كويسو نحشي بيه [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] و نلفه ممكن نحشي بلحم مفروم و سبانخ (طعمها جميل جدا و صحي للاطفال)



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]











بنحط في طاسة فيها زيت ساخن بصلة كبيرة مقطعة مكعبات صغير(مفرومة خشن)و عليها 3 فصوص ثوم مهروسينو نقلب و لما يذبل نحط اللحم و نقلبعند مرحلة ان اللحم اصبح لونه بني(قبل ما يتعصج)نحط ملعقة كبيرة صلصة طماطمو بعدين بنحط السبانخ اللي بنكون محضرينها كالاتي:نغسل
السبانخ كويس جدا و بعدين نحطها في حلة علي النار و عليها شوية ماية
قليلين جدا لانها بتنزل ماية و شوية ملح علشان تحافظ علي لونها
و نغطيها و نسيبها لحد ما تذبلاول ما نلاحظ انها زبلت نشيلها علي طول و نحطها مباشرة في ماية ساقعة برضه علشان تحافظ علي لونهاو بعدين نمسكها مع بعض و نعصرها بادينا كويس اوي و بعدين نقطعها شرايح رفيعة بالسكين



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]







و نحط الشرايح ديه علي اللحم المفروم





[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]







و نقلب كويس وندوق علشان لو محتاج ملح ولا حاجةو نسيبها شوي كمان علشان السبانخ تلحق تتجانسو بعدين نشيلها من علي النار و نسيبها تبرد شويو نضيف 150 جرام جبن ريكوتا و 3 ملاعق كبيرة جبن بارميزان مبشورة(انا ماكنش عندي الاتنين و حطين كريم تشيز و جبن رومي مبشور و مشي الحال)(طبعا مش نفس الطعم)
و نقلب كويسو بعدين نحط بيضة كبيرة و نقلب كويسو ندوق علشان لو محتاجة ملح و فلفلو بعدين نحشي بيها [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] و قبل ما نقفل نرش رشة جبن بارميزان







[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]















و بعدين نلف الكانيلونيممكن كمان نحشي بالفراخ





[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]



نسلق الفراخ حتي النضج و بعدين نقطعها مكعبات صغيرة(2 صدر كبير)

و نحط عليهم نصف ربطة اوراق جرجير مفرومة خشنو شوية ريحان اخضر
(ان وجد) و ربع كوب زيتون اسود مفروم خشن(مكعبات صغيرة)و كوب جبن مبشور متنوعة(ممكن نوع واحد لومافيش)و ثلث كوب فريش كريم(ممكن بتاعة جهينة لو مالاقيتيش الفريش)و 3 ملاعق كبيرة زيت زيتون(او زيت ذرة)و ملح و فلفلو نخلط الخليط ببعض كويس جدا و هو ده الحشو بتاعنانحشي بيه الكانيلونيو في كمان حشوة الفراخ بالمشروم









[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

















بصلة كبيرة مقطعة مكعبات صغيرة جدا
(مفروم خشن)نشوحها في شوية زيت علي النار و عليها ملح و فلفل حتي تذبلو بعدين نحط الماشروم المقطع شرائح و نشوح مع البصل حتي يصبح لونه بني شويو بعدين احط الفراخ المقطعة مكعبات صغيرة
(مستوية)و اقلب كويس حتي تاخذ لون البصل و المشروموممكن احط زيتون للي عايز طعم حادقو قلبي شوي كمان علشان الزيتون يتجانس كويس مع الخليطو اشيلها من علي النار و اسيبها تبرد شوي





و بعدين احط نصف علبة قشطة


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]







و شوية كسبرة مفرومة خشنو اقلبو هو ده الحشوو ممكن نحشيها بحشوة الفراخ بالسبانخ















[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]



4 كوبايات صدور فراخ مستوية و مقطعة مكعبات صغيرة2 علبة كريم تشيز(مقدار نصف كيلو)تقريبا نصف كيلو سبانخ جاهزة و مقطعة شرائحكوب جبن موزريلانصف كوب بقصماط مبهر(العيش
الفينو الناشف نطحنه في المطحنة و نتبله بالملح و الفلفل و ممكن نحط عليه
ملعقة صغير باربيكا و مكن شطة كمان و ملعقة كبيرة جبن بارميزان مطحون او
جبن رومي مبشور)
و ملح و فلفلو نقلب الخليط كويس اوي مع بعضو كده عندنا حشوة جاهزةنحشي بيها الكانيلونيو في حشوة السبانخ بالجبن الريكوتا
(معلش بأه الجبن الريكوتا غالية شوي )







[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]نصف كيلو جبن ريكوتا
(500 جرام)
ربع كيلو سبانخ مجهزة و مقطعة(250 جرام)(شرحنا ازاي نجهزها فوق) بيضة كبيرةكوب جبن بارميزانو نخلط الريكوتا و السبانخ و البيض مع بعض كويس و نحشي بيهم الكانيلوني
(ممكن نعكس المقادير بين الريكوتا و السبانخ )
و شكلها هيكون كده




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]



و علي وجه الصينية نرش كوب البارميزان فوق الصلصة
و في حشوة كمان بالسلامون المدخن







[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]باكت سلامون مدخننصف ربطة شبت مفروم خشن300 جرام جبن ريكوتابنقطع السلامون قطع صغيرة و نخلطها بباقي المقاديرو كده عندنا الحشو جاهزطبعا احنا ممكن نبدع براحتنا بالحشوات علي حسب المتاح عندناانا جبتلك كام حشوة مشهورة و ممكن ندور حولها بالتباديل و التوافيقبس نبعد عن الشواذ الله يكرمكميعني لما نخترع مكونات ياريت تكون مقبولة عقلا علي الاقل
ممكن اوي نعمل [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] بالحشوات ديه بس بدل ما نعمل عجينة الكانيلونيممكن نجيب بتنجان رومي كبير و نقطعة شرائح طوليه و عريضة و نشوحة في النار في زيت بسيط علشان يستوي و ينفع نثنيه زى كده











[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
بعد ما بنحشي [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] باي خلطة من الخلطات اللي عملناهابنجيب صينية بايركس و نحط فيها صلصة طماطم بتاعة الباستا







[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

نغطي قعر الصينية بصلصة الطماطمانا هقول علي طريقة الصلصة اللي بعمل بيهافي حلة بحط شوية زيت سخنين و اذبل فيهم بصلة كبيرة مقطعة مكعبات صغيرةو
اقلب شوي لحد مايذبل و بعدي احط تقريبا 5 فصوص ثوم مهروين و اقلب تاني و
لو عندنا ريحان اخضر نحطه مفروم خشن و بعدين احط نصف كوب خل و قلب شوي
لغاية ما المكونات تتجانس
و بعدين احط عصير كيلو طماطم و عليه الملح و الفلفل و اسيبه يتسبك لغاية ما يصبح عندنا صوص ثقيلاحط الصوص ده في قعر الصينيةو ارص عليه [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] المحش



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]






و بعدين احط علي [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] بالملعقة باشاميل يا دوب اغطي بس مانكترشانا بعمل الباشاميل ازاااي؟؟؟كيلو اللبن احط عليه 4 ملاعق كبيرة دقيق و اضربه في الخلاطو بعدين احطه في حلة علي النار و عليه ملح و فلفل و ملعقة كبيرة زبدة او سمنو اقلب لحد ما يصل للقوام المرغوب فيهانا بحب القوام بتاعه يكون كريميممكن نحط بيضة علي الباشاميل بعد ما يبرد(ساعات كتير مابحطش)بعد ما نحط الباشاميل علي [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] المرصوص في الصينية احط عليه بالملعقة طبقة صلصة تانيمش كتير برضهو بعدين ارش الوجه بجبن بارميزان مطحون او رومي مبشورممكن طبعا نحط الصلصة الاول علي [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] و بعين الباشاميلو ممكن نستغني عن الباشاميل اصلا
ده مسألة زوق(مش هتفرق يعني)و ادخله الفرن تقريبا نصف ساعة ممكن يصل لساعة الا ربع
في الرف اللي في النصف


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

علشان يستوي من فوق و من تحتهتكون الجبن ساحت و الجوانب بان عليها السواو اطلعه و يقدم ساخنا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://daralosra.yoo7.com
ĦẳмờśẰ
Җ ۞ ⋘ الإشراف العام ⋙ ۞ Җ
Җ ۞ ⋘ الإشراف العام ⋙ ۞ Җ
ĦẳмờśẰ


انثى
۾ـشـٱڒڳـٱٺـيـﮯ : 1731
تسجيلـے : 09/06/2011
الإقامَهے : الكانيلوني Ma10
وظيفَهے : طالبة
الاذكار : الكانيلوني 40996110
الأوسمهے : الكانيلوني 1000m10
  : الكانيلوني 36978810

الكانيلوني Empty
مُساهمةموضوع: رد: الكانيلوني   الكانيلوني Empty2012-06-18, 12:48

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
أج ــمل وأرق باقات ورودى
لموضوعك القيم وجهدك الكريم
اعاننا الله على طاعته
كل الود والتقدير
دمت برضى من الرح ــمن
لك خالص احترامي وتقديري
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
الكانيلوني
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى دار الأسرة :: المنتديات النسائية :: 
مطبخكِ
 :: معجنات
-
انتقل الى: